Линк

Јавен повик – Тренинг за идентификување и спречување на ширењето на говор на омраза

Здружението Ајнштајн во рамки на проектот “Право на говор НЕ е право на говор на омраза” финансиски поддржан од Фондација отворено општество објавува јавен повик за учество на 20 млади лица на возраст од 20 до 26 години кои што ќе учествуваат на 4 модуларен курс-тренинг поделен во 8 интерактивни тренинзи. Селектирани учесници  ќе бидат обучени за идентификување и спречување на ширењето на говор на омраза преку иновативни алатки и техники од страна на искусни обучувачи. Младите лица кои ќе бидат избрани преку проектот “Право на говор НЕ е право на говор на омраза” ќе бидат поделени во 4 тима каде што  секој тим ќе добие буџет за изработка на кампањи за подигнување на јавната свест за говорот на омраза во износ од 500 USD. По завршување на четирите модули на обука ќе се одржи завршна, јавна ...

Тест

Упатство за пополнување: Следните изјави го опишуваат начинот на кој се однесуваш при учење или читање. Прочитај ја секоја изјава внимателно и ОДБЕРИ ОДГОВОР КОЈ НАЈДОБРО ГО ОПИШУВА НАЧИНОТ НА КОЈ ЧИТАШ ИЛИ УЧИШ. Работи брзо и одговарај според твојот прв впечаток и продолжи понатаму. Не се задржувај на ниту еден детаљ. Одговори на секоја од изјавите на начинот на кој се чувствуваш во моментот додека ги читаш. Запомни, нема точен или погрешен одговор за ниедна изјава и биди искрен/а колку што можеш. Ова анкетно истражување е целосно анонимно и нема потреба да внесувате ваши лични податоци. Одговорот кој најмногу се однесува на тебе обележи го со  Х во соодветното поле и запомнете можен е само еден одговор.